Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldové rohlíky

ingrediencie

500 g
špaldová hladká múka
3 dl
mlieko
1,3 dl
olej
40 g
droždie
25 g
soľ
1 KL
cukor
1 ks
vaječný žĺtok

Na posypanie

mak
sezam
hrubá morská soľ

postup

Fotorecept: Špaldové rohlíky
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Rozmrvené droždie spolu s cukrom zalejeme trochou teplého mlieka. Necháme napučať asi 5 minút. Do misy dáme, múku, droždie, olej, a zvyšok teplého mlieka, soľ a spracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu vykysnúť.
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Potom si z neho spravíme pás, ktorý nakrájame na asi 11-13 rovnakých častí.
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Každý z nich rozvaľkáme na tenký pás a zhora nadol zrolujeme. Jemne natiahneme na boky a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Vrch dôkladne potrieme žĺtkom a posypeme makom, sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Necháme nakysnúť 10-15 minút. Pečieme 15-17 minút pri 200 stupňoch.
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Dobrú chuť!
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Fotorecept: Špaldové rohlíky
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
avrilca
29.12.2018 13:16 | |
+4 -1
recept hrozny skusala som prvy krat zdalo sa mi ze tam ide vela soli tak som skusila googlit a nasla som ze staci jedna cl soli. Tak som cele cesto vyhodila a odzaciatku druhe mam z fitnessguru a som spokojna
Gita.Polesenska
16.10.2016 19:40 | |
+6 -2
Robila som dnes. Nie som spokojná s týmto receptom. Vela soli, veľa oleja a aj kvasníc. Soľ by som dala 2 CL, olej 3PL, kvasníc polovicu. Určite vyskúšam po tejto úprave!
Anonymný nick
10.11.2015 18:35 | |
+3 -4
Rohličky sa podarili akurat netreba davat tolko soli. (y)