Pridať recept

FOTORECEPT: Východniarska chlebová praženica

Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

6 ks
vajce
1 PL
maslo
130 g
chlieb
1 hrsť
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie

postup

Túto netradičnú praženicu mi urobil kamarát z východu, ktorí boli u nás na návšteve. Najprv som sa na to pozerala skepticky, ale bolo to naozaj veľmi chutné. Odporúčam ju urobiť najmä vtedy, ak máte starší chlebík a neviete čo s ním.
Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Maslo rozpustíme a primiešame vajcia.
Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Na veľmi jemnom ohni miešame, kým vajcia začnú hrudkavieť. Keď dosiahnu polourobenú konzistenciu, panvicu odstavíme.
Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Do misky nakrájame chlebík na malé kocky a polejeme „polopraženicu“.
Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Premiešame a necháme odstáť asi 2-4 minútky, kým chlebík vpije vajíčka. Osolíme a okoreníme podľa chuti a na záver posypeme pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Fotorecept: Východniarska chlebová praženica
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Maros1967
4.3.2015 14:19 | |
+7 -1
naši to volali "Bundás kenyer" (vyrastal som v Sobranciach) ale robili to ináč - mama mala svoj spôsob aj Aranka neny mala svoj spôsob - ja používam skôr mamin - je to dobrý recept na zlikvidanie staršieho chleba a pečiva takže i to často robím - chleba a pečivo najprv pokrájam a osmažím na masti alebo na oleji vo voku a potom zalejem zmesou vajec a mieka - hneď vypnem ohneň , premiešam a necham chvíľu dojsť v horúcom voku
Anonymný nick
4.3.2015 14:49 | |
+14 -1
Ja "Bundás kenyer" poznám ako vyprážaný chlieb vo vajci :) Ale ďakujem za komentár, vyskúšam aj ten tvoj spôsob :)
Silvia827
9.3.2015 22:57 | |
+12 -2
toto určite nie je bundás kenyér, ten je vlastne chlieb namočený vo vyšľahanom vajíčku a z oboch strán vypražený...
Podobné články
Krémová praženica
VIDEO: Fantastická KRÉMOVÁ PRAŽENICA: Premeňte obyčajnú praženicu na kulinársky zážitok
Ak tak už dávno nerobíte, skúste si praženicu pripraviť na masle a ku vajíčkam prilejte kvapku smotany. Budete...
Zamatová praženica na počkanie! Vyskúšala som virálnu
Zamatová praženica na počkanie! Vyskúšala som virálnu "najnadýchanejšiu praženicu" a už nikdy nevynechám túto prekvapivú tajnú prísadu, toto je ona
Zdieľam s vami túto perfektnú fintu na tú najlepšiu nadýchanú praženicu, aká tu ešte nebola! Ak ju raz...
Používate drevenú varechu na prípravu praženice? To je veľká chyba!
Používate drevenú varechu na prípravu praženice? To je veľká chyba!
Je rýchla, chutná a hotová behom pár minút. Aké kuchynské náčinie vybrať na jej prípravu?
Praženica ešte nikdy nebola chutnejšia. Jedna prísada a výsledok fantastický! Ak ju raz vyskúšate, inak ju už
Praženica ešte nikdy nebola chutnejšia. Jedna prísada a výsledok fantastický! Ak ju raz vyskúšate, inak ju už robiť nebudete
Poznáme tajnú prísadu na prípravu krémovej praženice. Chutí vynikajúco a je zamatovo jemná!
Bielkovinové lievance s nízkym obsahom sacharidov bez múky
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...
Krémová praženica
Všetci ju robíme, ale takmer nikto nepozná túto FINTU! Krásne krémová praženica, stačí pridať túto surovinu, hotový poklad
Každý dokáže pripraviť dobrú praženicu. Ak chcete vyniknúť z davu, určite by ste mali nabudúce k vajíčkam...