Pridať recept

Zemiaky gratinované s kelom a slaninkou

Zemiaky gratinované s kelom a slaninkou
Zdroj: dreamstime
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1 ks
kel
50 g
slanina
100 g
parmezán
trochu
strúhanka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
rasca
trochu
extra panenský olivový olej

postup

1.
Zemiaky olúpeme, nakrájame na plátky a v horúcej vode ich varíme cca 3 minúty. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Kel očistíme, vrchné listy úplne odstránime a vnútorné časti listov vystrihneme do V, aby neboli horké. Tak isto ich chvíľu povaríme a scedíme.
 
2.
Do zapekacej misy nalejeme pár kvapiek oleja a posypeme ju strúhankou. Na rad príde vrstva zemiakov, štipka soli, rasce, korenia a hoblinky parmezánu. Na to rozložíme kelové listy, soľ, korenie a opäť syr. Tento postup zopakujeme celkom trikrát a vrchnú vrstvu budú tvoriť zemiaky, parmezán a nadrobno nakrájaná slanina.
3.
Misu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200°C do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Zapekané zemiaky s bylinakmi a chedarom
Zapekané zemiaky, aké tu ešte neboli! Zbierka fantastických receptov na zapekané zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty, takmer bez práce
Neviete, čo dnes uvariť? Už hľadať nemusíte! Máme pre vás perfektné recepty, z ktorých si vyberie každý...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...