Pridať recept

Fazuľová polievka s kyslou kapustou

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
sterilizovaná fazuľa
3 ks
zemiaky
1 ks
kosti bravčové údené
200 g
kvasená kapusta
15 g
sušené čierne huby
3 ks
bobkový list
3 ks
celé čierne korenie
2 PL
oleja
2 PL
hladká múka
trochu
mletá červená sladká paprika
2 ks
cesnakové strúčiky
podľa chuti
majorán
podľa chuti
soľ

postup

alebo kapustová s fazuľou, už ako chcete... V každom prípade je výborná kyslá a sýta polievočka:-) Dokonca niekto ju volá sutolica...
1.
Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody spolu s údenou kosťou. Zároveň do druhého hrnca dáme variť kyslú kapustu (aj s vodou z kapusty) spolu so sušenými vopred namočenými hríbami (aj s vodou v ktorej sme hríby mali namočené ), pridáme celé čierne korenie a bobkové listy.
 
2.
Varíme cca 30 minút. Do uvarených zemiakov pridáme sterilizovanú fazuľu ( aj s nálevom ) a kyslú kapustu s hríbami. Premiešame a ešte spolu varíme.
3.
Vyberieme údenú kosť a pooberáme mäsko, ktoré na záver dáme naspäť do polievky. Pripravíme si z oleja, hladkej múky a mletej červenej papriky zápražku. Do studenej zápražky vmiešame trocha studenej vody a vlejeme do polievky. Dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránkou. Dobrú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
15.12.2015 18:29 | |
+9 -7
Nevim jestli jsem to dobře pochopila ale když nechám vařit bravčovu kost a brambory 30 minut,tak s brambor nezustane nic(nanejviš nějaka kaše) a po přidani fazoli a kapusty nechate ještě vařit? Taky nevím proč nechavate zasmašku vystidnout,ja ji zaliji studenou vodou chvilku promicham a vliji do polevky.Necham chvilku povařit.Ale jinak fajn recept
dorisa
2.3.2015 19:40 | |
+15 -5
Blahoželám k výhre:) 3:)
diabambulka
14.3.2015 17:58 | |
+4 -2
Ďakujem doriska si zlatá:-)