Pridať recept

FOTORECEPT: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami

Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Zdroj: Ingova
4
porcie
17
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
suchej fazule
150 g
udenej klobásy
150 g
uvareného údeného mäsa
200 g
zemiaky na kocky
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
50 g
pór
3 ks
cesnaku
2 PL
hladkej múky
bravčová masť
soľ
mletá červená paprika
petržlenová vňať
hrubé slíže rezance
polievkové korenie

postup

Táto stará polievka musí byť hustá aby v nej stála lyžica.
1.
Fazuľu dáme cez noc namočiť. Potom zlejeme vodu, dáme novú a varíme. Raz treba vymeniť vodu aj počas varenia, pretože potom menej nadúva.
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Zdroj: Ingova
 
2.
Údené mäso a klobásu uvaríme do mäkka ale vodu nevylievame. Keď bude fazuľa mäkká pridáme vodu z údeného.
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Zdroj: Ingova
3.
Klobásu a mäsko pokrájame.
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Zdroj: Ingova
4.
Zeleninu nakrájame na plátky a dáme variť s fazuľou.
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Zdroj: Ingova
5.
Neskôr pridám aj zemiaky a pór Nakoniec pridáme zápražku do ktorej dáme ml.č.papriku, zalejeme studenou vodou.
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Zdroj: Ingova
6.
Pridáme do polievky, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a polievkové korenie, varíme 15 minút
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Zdroj: Ingova
7.
Slíže uvaríme v slanej vode, scedíme a všetko naservírujeme a pridáme petržlenovú vňať. Prajem vám dobrú chuť.
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Fotorecept: Fazuľová polievka od Malaciek so slížami
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať