Pridať recept

Rozkvitnuté venčeky

25
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

1 balíček
venčeky Dr Oetker
250 ml
voda
125 g
margarín
3 ks
vajce

Na náplň

višňový kompót hmotnosť po odkvapkaní 350 g
zmes na prípravu krému súčasť balenia Venčekov Dr Oetker
650 ml
mlieko
150 g
zmäknuté maslo
60 g
práškový cukor
1 balíček
Tortové želé číre Dr.Oetker
250 ml
šťava z kompótu

Na ozdobenie

2 balíčky
Poleva tmavá Dr.Oetker
kvetiny oblátkové Dr Oetker

Ešte potrebujeme

2 plechy na pečenie
elektrický ručný šľahač
1 ks
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

postup

1.
Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame venčeky (Ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)
 
2.
Venčeky necháme vychladnúť. Višňový kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
3.
Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.
4.
Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť.
5.
Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému.
6.
Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevy. Vrchnú časť venčekov zľahka namočíme do rozpustenej polevy, položíme na krém. Dozdobíme kvetinami. Uchovávame v chladničke.
7.
Tip: Polevu tmavú Dr. Oetker môžeme nahradiť Polevou v prášku s punčovou príchuťou Dr. Oetker.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
2x špargľa podľa Henriety
Záhorácka špargľa, zelená a chrumkavá je niečo, čo ma dostane viac ako medvedí cesnak. Jeme ju v kuse pár...
3 netradičné pochúťky z bazových kvetov
Toto vyskúšajte: Bazový med, džem a vyprážané bazové kvety
Z bazy sa okrem lahodného sirupu dajú pripraviť aj iné aromatické dobroty.
no image dobruchut.sk
3 jarné vitamínové drinky, ktoré vás postavia na nohy
Plánujete detox alebo by ste chceli spraviť niečo pre posilnenie imunity? Máme pre Vás drinky, ktoré vám...
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...
Jarná krémová polievka z medvedieho cesnaku
5x polievka z medvedieho cesnaku
Aromatické, krásne farebné a chutné polievky z najobľúbenejšej jarnej bylinky.
Grilovaná špargľa
Špargľa už je opäť na pultoch: Poďme si pripomenúť, ako ju správne vybrať, očistiť a uvariť
Mnoho z nás sa už nemohlo dočkať, kedy sa v obchodoch objaví prvá čerstva špargľa. Ak ste ešte nezahrnuli...