Pridať recept

Veľkonočné cupcakes s lízankami

ingrediencie

113 g
Hera maslova prichuť
130 g
krupicový cukor
3 ks
vajce
60 ml
mlieko
195 g
hladká múka
štipiek
soľ
1,5 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
citrónová kôra
100 g
čokoláda 70%

Krém

250 g
Hera maslova prichuť
190 g
cukor práškový
50 ml
mlieko
3 ČL
citrónová šťava
75 g
biela čokoláda
30 ml
smotana na šľahanie (33 %)

dekorácie

cukríky marshmallow

postup

1.
Postup: Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne vajcia. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Potom do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme.
 
2.
Dosypeme zvyšok sypkých surovín vrátane citrónovej kôry a nastrúhanej čokolády. Dôkladne všetko prešľaháme. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené.
3.
Postup krém: Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti Heru Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom. Pridáme ešte citrónovú šťavu.
4.
Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Necháme vychladnúť a potom zamiešame do krému. Necháme chvíľu chladiť v chladničke a môžeme zdobiť. Týmto krémom potrieme povrch cupcakes.
5.
Lízanky pripravíme tak, že si marshmallow rozkrájame na plátky. Do nich zapichneme špajle alebo špáradlo a zdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžeme si rozohriať bielu a tmavú čokoládu, rôzne nimi plátky dozdobiť. Ďalej môžeme ich povrch potrieť čokoládou a posypať ich cukrárskymi dekoráciami atď. Takto pripravené lízanky nakoniec zapichneme do cupcakes.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať