Pridať recept

Ušatý cupcake

ingrediencie

85 g
rastlinný tuk Hera maslová príchuť
98 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
145 g
hladká múka
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ
45 ml
plnotučné alebo kokosové mlieko
50 g
strúhaný kokos
trochu
kokosové mlieko

Krém

150 g
rastlinný tuk Hera maslová príchuť
100 g
práškový cukor
40 g
biela čokoláda

Dekorácie

100 g
strúhaný kokos
12 ks
sušené hrozienka
20 ks
cukríky marshmallow

postup

1.
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakov.
 
2.
Najprv namočíme nastrúhaný kokos v kokosovom mlieku. Potom zmiešame múku s kypriacim práškom na pečenie a štipkou soli, zmes preosejeme. V ďalšej mise vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť s cukrom do hladkej peny a postupne pridáme všetky vajcia, jedno po druhom.
3.
Potom pridáme múku a všetko vyšľaháme do hladkého cesta. Nakoniec pridáme nastrúhaný kokos a všetko poriadne zmiešame. Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu.
4.
Pečieme cca 20 minút. Či sú cupcakes upečené zistíte pomocou špajle – ak sa po zapichnutí cesto na špajľu nelepí, sú upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
5.
Postup krém: Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu. V ďalšej mise si vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť s práškovým cukrom. Nakoniec do hmoty pridáme rozpustenú bielu čokoládu a všetko poriadne premiešame.
6.
Než sa nám rozpustí čokoláda vo vodnom kúpeli, nakrájame si marshmallow na niekoľko plátkov, z ktorých budeme vytvárať uši a tváre zajačikov. Pomocou lyžice navrstvíme na cupcakes pripravený krém a posypeme nastrúhaným kokosom.
7.
Z plátkov marshmallow pripevníme na krém uši a tváre a z rozkrojených hrozienok vytvoríme oči. Všetko je dôležité pripevniť do nezatuhnutého krému, inak marshmallow nebude na cupcakes držať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
8.4.2015 15:19 | |
+0 -0
Ako ste vyformovali usi a maslicky z marshmallow? Nejajo sa zahreju, aby drzali tvar.? *503* (y) :? :?