Pridať recept

Cupcake alá Marshmallow ovečky

ingrediencie

85 g
rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
98 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
145 g
hladká múka
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ
45 ml
plnotučné alebo kokosové mlieko
40 g
strúhaný kokos
trochu
kokosové mlieko
150 g
rastlinný tuk Hera maslová príchuť
100 g
cukor práškový
40 g
horká čokoláda
100 g
mini marshmallow
mandle v horkej čokoláde
1 ČL
rozpustená biela čokoláda

postup

1.
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakov.
 
2.
Najprv zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a štipkou soli, zmes preosejeme. V ďalšej mise vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť s cukrom do hladkej peny a postupne pridáme všetky vajcia, jedno po druhom. Nakoniec postupne pridávame múku a mlieko a všetko vyšľaháme do hladkého cesta. Nakoniec pridáme nastrúhaný kokos a všetko dobre premiešame. Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu. Pečieme cca 20 minút. Či sú cupcakes upečené zistíte pomocou špajle – ak sa po zapichnutí cesto na špajli nelepí, sú upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme poriadne vychladnúť, inak sa na nich krém začne rozpúšťať.
3.
Postup krém: Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu. V ďalšej mise si vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť s práškovým cukrom. Nakoniec do hmoty pridáme rozpustenú čokoládu a všetko dôkladne premiešame. Potom dáme hotový krém vychladnúť do chladničky. Až zatuhne, zdobíme ním povrch cupcakes. Ihneď potom, čo natrieme krém, prilepíme mini marshmallow. Ako poslednú umiestnime mandľu v horkej čokoláde a dokreslíme na ňu bielou čokoládou oči a ústa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať