Pridať recept

Sekaná z kuracieho mäsa s jablkami a ovsenými vločkami

Sekaná z kuracieho mäsa s jablkami a ovsenými vločkami
Zdroj: KikaK315
2
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracích pŕs
400 g
jabĺk
200 g
jemných ovsených vločiek Emco
4 ks
bielok
250 g
plátky na vyloženie formy na bábovku
5 ks
natvrdo varených vajec počet závisí na veľkosti formy

postup

1.
Kuracie prsia umyjeme a pomelieme. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a jemne nastrúhame. Pomleté mäso osolíme (prípadne podľa vlastnej chuti okoreníme), premiešame s jablkami, ovsenými vločkami a z bielkov ušľahaným snehom.
 
2.
Necháme 15 minút odpočívať. Medzi tým si pripravíme formu na bábovku tak, že steny obložíme plátkami slaniny. Mäsovú zmes rozdelíme na dva časti. Akonáhle naplníme formu jednou časťou zmesi, vložíme olúpané, na tvrdo uvarené vajcia. Na vajcia dáme zvyšnú časť mäsovej zmesi. Ak nám na stenách presahujú plátky slaniny, ohneme ich na vrchu naplnenej formy.
3.
Pečieme v predhriatej trúbe na 200 °C približne 15 minút. Ako prílohu môžeme zvoliť napríklad zemiakovú kašu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať