Pridať recept

Mandľové cesto

ingrediencie

10 ks
vaječný bielok
400 g
práškový cukor
400 g
mandle
1 ks
citrónová šťava
1 PL
tuk
2 PL
strúhanka

postup

Mandle sparíme, olúpeme a pomelieme. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Ku koncu šľahania pridáme cukor. Do snehu vmiešame pomleté mandle a citrónovú šťavu. Tortovú formu vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. 1/3 cesta vložíme do predhriatej trúby na 30 - 40minút pri teplote 180°C. Takto upečieme 3 pláty. Potom ich spojíme ľubovoľným krémom a ozdobíme polevou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Švédska mandľová torta
Mandľová torta à la Ikea: Jednoduchá orechová torta s tým najdelikátnejším krémom
Bielkovo-mandľové korpusy a ľahučký žĺtkovo-smotanový krém v jednom z najslepších orechových zákuskov,...
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!