Mandľové cesto
220
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
ks
vaječný bielok
400
g
práškový cukor
400
g
mandle
1
ks
citrónová šťava
1
PL
tuk
2
PL
strúhanka
postup
Mandle sparíme, olúpeme a pomelieme. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Ku koncu šľahania pridáme cukor. Do snehu vmiešame pomleté mandle a citrónovú šťavu. Tortovú formu vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. 1/3 cesta vložíme do predhriatej trúby na 30 - 40minút pri teplote 180°C. Takto upečieme 3 pláty. Potom ich spojíme ľubovoľným krémom a ozdobíme polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.