Mrkvová torta s mascarpone krémom
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2
hrnčeky
polohrubá múka
2
hrnčeky
nastrúhaná mrkva
4
PL
vanilkový cukor
1
hrnček
a 14 hrnčeka trstinový cukor
4
ks
veľké vajcia
1
KL
a pol KL mletá škorica
1/2
KL
nastrúhaný muškátový oriešok
2
KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1/2
KL
sóda bikarbóna
1/2
KL
soľ
1/2
hrnček
roztopené a vychladnuté maslo
1
KL
mletý zázvor
1
KL
sušená citrónová kôra
4
PL
slnečnicový olej
1/2
hrnček
nasekané vlašské orechy
1/4
hrnček
zmes hrozienok a sušených brusníc
2/3
hrnčekov
hrnčeka rozmixovaný alebo na drobno nakrájaný ananás z konzervy
Krém
250
g
Mascarpone
200
g
kyslá smotana
40
g
zmäknuté maslo
3
KL
až 4 KL šťava z konzervy ananása
4
PL
vanilkový cukor
podľa chuti
kokos, dúhové guličky Dr Oetker, mandle,
postup
1.
Cesto: Vajcia si vyšľaháme do peny. Pridáme vychladnuté maslo a olej a prešľaháme. Prisypeme cukor a vyšľaháme do nadýchanej peny. Pridáme múku, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a kôru z citróna / pomaranča a metličkou zľahka premiešame. Na záver primiešame mrkvu, hrozienka, oriešky a ananás (trochu ho presitkujeme, aby sme sa zbavili prebytočnej šťavy - alebo ju nasiakneme kuchynskou utierkou). Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňoch na 45-55 stupňov (treba vyskúšať špajdlou - keď ju vytiahneme suchú máme upečené.
2.
Krém: Mascarpone, smotanu, maslo a cukor si vyšľaháme šľahačom, pridáme šťavu - premiešame. Upečenú tortu si rozrežeme na poly, potrieme cca 1/3 krému, priklopíme druhou polkou korpusu a potrieme zvyškom krému - zvrchu i zo spodu. Ozdobíme tým, po čom nám srdce piští :D - ja som dala plátky mandlí, strúhaný kokos a dúhové guličky. Brú chuť :)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.