FOTORECEPT: Pohárový koláčik
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
PIŠKÓTA
4
ks
vajce
1/2
šálka
kryštálový cukor
1/2
šálka
hladká múka
1/4
šálka
olej
1/2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
TVAROHOVÁ PLNKA
250
g
jemný tvaroh
150
ml
kyslá pochúťková smotana
1
ks
vanilkový cukor
OVOCNÁ PLNKA
miešané ovocie
želírovací cukor
postup
tento koláčik je výborný hlavne pre deti, pretože takýto spôsob podávania im viac vyhovuje ako klasické servírovanie na tanieri...
1.
bielka oddelíme, pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme do hustej peny, potom pridáme po jednom žĺtka a nakoniec pridáme olej... múku zmiešame s práškom do pečiva a už len metličkou postupne zmiešame s vaječnou penou... vylejeme do vymastenej formy, alebo na pečiaci papier, toto množstvo je na malý plech... pečieme na 160°C asi 250 minút, záleží akú veľkú formu alebo plech použijete
2.
keď piškót vychladne, polejeme ho trochou šťavy z ovocia a popicháme vidličkou
3.
umyjeme, očistíme a nakrájame rôzne ovocie (broskyne, jahody, slivky...) dáme do hrnca, podlejeme troškou vody a dáme variť, pustí si šťavu, varíme asi 10 minút, pridáme želírovací cukor a varíme ďaľších 10 minút (podľa návodu)
4.
na piškót navrstvíme uvarené ovocie spolu so šťavou a dáme do chladničky stuhnúť
5.
V miske vymiešame tvaroh, kyslú smotanu a vanilkový cukor. Pripravíme si vhodné poháre, veľkou lyžicou ukrajujeme z piškóty a spolu s ovocím vrstvíme striedavo s tvarohom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.