Limetová torta s lesným ovocím a krémom z čokolády
8
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
30
g
mandľová múka
170
g
hladká múka
1,5
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
110
g
maslo
140
g
kryštálový cukor
60
ml
mlieko
2
ks
vajce
2
ks
limeta
1
hrnček
mrazené lesné ovocie
Krém:
300
ml
smotana na šľahanie
250
g
horká čokoláda
postup
1.
Zmäknuté maslo nakrájame na kocky rozmixujeme s cukrom. Potom pridáme vajíčka jedno po druhom, kôru z limetiek, šťavu a všetko premiešame dohromady. Potom pridáme preosiate múky zmiešané s kypriacim práškom do pečiva a soľou.
2.
Vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem. Na vrch cesta uložíme lesné ovocie, korpusy vložíme do rúry a pečieme do zlatista.
3.
Vo vodnom kúpeli zohrejeme smotanu takmer pod bod varu. Potom prilejeme smotanu k rozlámanej čokoláde a za stáleho miešania ju roztopíme. Takto pripravenú čokoládovú zmes vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.
4.
Upečené korpusy necháme vychladnúť a každý z nich ešte rozdelíme na dva pláty. Čokoládovú smotanu vytiahneme z chladničky a vyšľaháme mixérom. Postupne každý korpus natrieme čokoládovým krémom a uložíme ich na seba. Vrch a aj boky torty potrieme zvyšným a tortu uložíme do chladničky stuhnúť aspoň na noc.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.