Pridať recept

Rezy s parížskou šľahačkou

ingrediencie

Piškóta

6 ks
vajcia
8 PL
jemný kryštálový cukor
8 PL
polohrubá múka
2 PL
kakao tmavé holandské
2 PL
vlažná voda
1/2 balíček
prášok do pečiva DrOetker

Parížska šľahačka

500 ml
šľahačka na šľahanie 33
50 g
kryštálový cukor
50 g
kakao
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
100 g
ríbezľový džem
3 ks
banán

Na ozdobu

trochu
tmavé zdobenie DrOetker
trochu
biele zdobenie DrOetker

postup

Rezy sú vhodné na nedeľu i na slávnostné príležitosti. Sú výborné!

1.

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao. Plech, rozmer 28x38 cm vložíme papierom na pečenie, rozotrieme pripravenú hmotu a upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú orientačné. Necháme vychladnúť. Odstránime papier na pečenie a prekrojíme po dĺžke na polovicu.

 
2.

Parížska šľahačka: v časti šľahačkovej smotany rozmiešame kakao, cukor, vanilkový cukor, prilejeme zvyšok smotany a za stáleho miešania privedieme do bodu varu. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme na 12 hodín do chladničky. Potom vyšľaháme na požadovanú hustotu.

3.

Postup: z povrchu piškóty odstránime vrchnú šupku, ide to veľmi ľahko. Natrieme ríbezľovým džemom poukladáme na kolieska nakrájané banány. Natrieme polovicu parížskej šľahačky. priložíme druhú polovicu piškóty, jemne pritlačíme. Potrieme zvyšnou plnkou. Trochu si odložíme na zdobenie. Posypeme zdobením, odložíme do chladu, aby sa chute spojili. Pokrájame podľa vlastnej fantázie a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať