Pridať recept

Olivové kuracie prsia

ingrediencie

600 g
kuracie prsia
250 ml
biele víno
100 g
maslo
1 hrsť
olivy
3 strúčiky
cesnaku
3 PL
olivový olej
korenie
soľ
hladká múka na obaľovanie

postup

1.
Očistíme kuracie prsia, umyjeme a osušíme. Osolíme ich, okoreníme a obalíme v hladkej múky. Na panvici rozpalíme olej a rezne na ňom osmažíme tak, aby bolo mäso prepečené a mäkké.
 
2.
Očistíme cesnak a rozdrtíme alebo nakrájame na plátky. Zlejeme olivy, necháme odkvapkať a prekrojíme na menšie kúsky. Keď sú rezníky hotové, vyberieme ich z panvice a pridáme do nej cesnak, po chvíľke prilejeme biele víno. Potom pridáme odkvapkané olivy a všetko necháme spolu asi 3 minúty variť.
3.
Mäso potom vrátime do panvice, pridáme maslo, osolíme, okoreníme a zahrievame až kým šťava trošku nezhustne. Servírujeme s ryžou alebo zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať