Pridať recept

Čokoládová torta s ovocím

ingrediencie

Korpus

6 ks
vajcia
8 PL
jemný kryštálový cukor
8 PL
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva DrOetker
2 PL
voda
2 PL
kakao

Plnka

200 ml
smotana na šľahanie (33 %)
200 ml
kyslá pochúťková smotana
150 ml
čokoládový jogurt
1 balíček
puding Créme Olé čokoládový bez varenia DrOetker
podľa chuti
práškový cukor
1 PL
kakao
1 konzerva
jahodový kompót
2 ks
banány

Na povrch

1 balíček
šľahačka v prášku DrOetker
150 ml
studené mlieko

postup

Torta je vždy super pochúťka, nie je náročná na prípravu a je výborná!
1.
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, na najnižšom stupni zašľaháme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Upečieme vo forme s priemerom 24 cm, ktorú sme vymastili a pomúčili. Pečieme pri 180°C 25 minút. Keď sa začne cesto oddeľovať od okrajov formy, vyskúšame špajdlou, korpus by mal byť upečený. Teplota a čas pečenia sú orientačné. Chvíľu necháme postáť vo forme, vyberieme a necháme vychladnúť.
 
2.
Plnka: do hlbšej misy dáme šľahačkovú smotanu, kyslú smotanu, jogurt, cukor podľa chuti, kakao a premiešame. Pridáme puding Créme Olé čokoládový bez varenia Dr.Oetker. Všetky suroviny musia byť vychladnuté! Elektrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Celý proces trvá cca 4 minúty.
3.
Ďalej postupujeme nasledovne: korpus prekrojíme priečne na polovicu, pokropíme jahodovou šťavou z kompótu, potrieme pripravenou plnkou, poukladáme na kolieska nakrájané banány a scedené jahody. Zopár jahôd si odložíme na ozdobu. Plnkou potrieme aj boky a povrch torty. Prikryjeme druhou polovicou korpusu, ktorý tiež pokropíme jahodovou šťavou, mierne pritlačíme. Povrch ozdobíme vyšľahanou práškovou šľahačkou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Boky som ozdobila mandľovými lupienkami. Odložíme do chladu. Dobrú chuť!
4.
Na povrch: práškovú šľahačku vyšľaháme so studeným mliekom na požadovanú hustotu.
Čokoládová torta s ovocím
Čokoládová torta s ovocím
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať