Pridať recept

Kuracie pirôžky

stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

podľa chuti
rezancové cesto
300 g
uvarené slepačie mäso
2 ks
žemľa
trochu
mlieko
1 KL
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
1 strúčik
cesnaku
1 štipka
muškátový kvet
1 štipka
mleté čierne korenie
trochu
soľ
trochu
mladá cibuľka
150 g
hrubá múka
2 PL
mlieko

postup

1.
Slepačie mäso oberieme z kostí. Žemle pokrájame na kocky, navlhčíme mliekom a necháme chvíľku odstáť. Navlhčené žemle s mäsom pomelieme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme zomletú zmes, vajce, prelisovaný cesnak, posolíme, pokoreníme a pridáme pokrájanú cibuľkovú vňať alebo pažítku.
 
2.
Rezancové cesto rozvaľkáme na plát a radielkom pokrájame na štvorce so stranou 4-5 cm. Doprostred každého štvorca dáme za lyžičku plnky, preložíme a okraje dobre stlačíme. Pirôžky vložíme do vriacej posolenej vody, 5 min povaríme a scedíme.
3.
Hotové pirôžky môžme podávať samostatne ako hlavné jedlo alebo ako vložku do vývarov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tradičné slané jedlá zo zemiakového cesta
Lokše, knedličky, perky či gruľlovníky Milujeme všetci!
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...