Polievka s mäsovými haluškami
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
miešaná zelenina
1
ks
pór
1
PL
olej
1,25
litre
mäsový vývar
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať
Mäsové halušky:
80
g
bravčové mäso mleté
1
KL
škrobová múčka
1
štipka
strúhaný muškátový oriešok
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Zeleninu a pór pokrájame, opražíme na oleji, zalejeme vývarom, posolíme a varíme domäkka.
2.
Mleté mäso zmiešame so škrobovou múčkou, posolíme a pokoreníme. Z masy formujeme malé halušky, ktoré vkladáme do vriacej polievky a varíme asi 6 min.
3.
Hotovú polievku dochutíme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.