Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou

Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Zdroj: tana_s
4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
bravčový jazyk
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 plátok
zeler
1 KL
soľ
8 ks
korenie čierne celé
1 ks
bobkový list
200 ml
kyslá pochúťková smotana
1 KL
plnotučná horčica
1 KL
cukor
podľa chuti
ocot
1 liter
voda
2 plátky
údená slanina

postup

1.
Pripravíme si potrebné suroviny.
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Zdroj: tana_s
 
2.
Bravčové jazyky dôkladne umyjeme a dáme variť do slanej vriacej vody spolu s korením a očistenou nakrájanou zeleninou a varíme asi hodinu pod pokrievkou.
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Zdroj: tana_s
3.
Keď sú jazyky uvarené, vyberieme ich a olúpeme.
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Zdroj: tana_s
4.
Z vývaru vyberieme korenie a odlejeme časť vývaru.
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Zdroj: tana_s
5.
Zeleninu mixujeme ponorným mixérom.
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Zdroj: tana_s
6.
Rozmixovanú omáčku ochutíme 1 KL plnotučnej horčice, 1 KL cukru a podľa chuti prisolíme.
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Zdroj: tana_s
7.
Postupne pridáme do omáčky pochúťkovú kyslú smotanu a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Ak je omáčka hustá, môžeme pridať trochu vývaru. Ak máme údenú slaninu, nakrájame ju nadrobno, opražíme na panvici a pridáme do omáčky.
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Zdroj: tana_s
8.
Jazyk nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Podávame s parenou žemľovou knedľou. Dobrú chuť!
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové jazyky so zeleninovou smotanovou omáčkou
Zdroj: tana_s
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Výborné omáčky na cestoviny
5x chutné smotanové cestoviny na rýchlu večeru
Cestoviny a smotana v piatich jednoduchých receptoch, ktoré potešia celú rodinku.
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.