Polievka s karfiolovými knedličkami
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
podľa chuti
soľ
1,25
litre
voda
2
PL
maslo
1
PL
hladká múka
podľa chuti
vegeta
trochu
pažitka
Karfiolové knedličky
1/2
ks
karfiol
1
ks
vajce
1
strúčik
cesnaku
1
štipka
strúhaný muškátový oriešok
1
štipka
majorán
podľa chuti
soľ
trochu
strúhanka
postup
1.
Karfiol uvaríme domäkka v posolenej vode a scedíme. Vývar odložíme.
2.
Z polovice uvareného karfiolu pripravíme knedličky. Karfiol roztlačíme vidličkou, zmiešame s vajcom, prelisovaným cesnakom, pokoreníme a posolíme a podľa potreby zahustíme strúhankou.
3.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom z karfiolu, ochutíme vegetou a povaríme asi 15 min. Potom do vriacej polievky vložíme karfiolové knedličky a varíme ešte 5 min.
4.
Polievku doplníme zvyšným uvareným karfiolom, rozobratým na ružičky, a na drobno pokrájanou pažítkou a už iba prehrejeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.