Špargľová polievka
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
špargľa
300
ml
voda
podľa chuti
soľ
500
ml
hydinový vývar
1
PL
maslo
1
PL
hladká múka
150
ml
smotana
1
štipka
strúhaný muškátový oriešok
postup
1.
Špargľu oškriabeme a z výhonkov odkrojíme hlavičky v dĺžke asi 3 cm, vložme ich do vriacej posolenej vody a varíme 2 min. Hlavičky scedíme a odložíme. Zvyšné časti pokrájame nadrobno, zalejeme hydinovým vývarom a varíme ďaľších 10 min.
2.
Oba vývary aj s uvarenou špargľou (bez hlavičiek) necháme trochu vychladnúť a potom rozmixujeme.
3.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju smotanou a rozmiešame. Vlejeme rozmixovaný vývar so špargľou, dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom a povaríme.
4.
Hotovú špargľovú polievku doplníme hlavičkami špargle.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.