Orechové rezy s bielkovým snehom
35
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
palmarín
600
g
hladká múka špeciál
200
g
práškový cukor
1
balíček
prášok do pečiva DrOetker
6
ks
zltky
4
PL
mlieko
Sneh
6
ks
bielky
300
g
kryštálový cukor
1
štipka
soľ
4
hrste
sekané vlašské orechy
Plnka
500
ml
mlieko
5
PL
polohrubá múka
1
balíček
vanilkový cukor DrOetker
100
g
kryštálový cukor
250
g
maslo
postup
Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti i na nedeľu.
1.
Cesto: palmarín, preosiatu múku s práškom do pečiva, práškový cukor, žĺtky a mlieko vymiesime na hladké cesto a uložíme zabalené v potravinárskej fólii do chladničky na pol hodiny. Potom ho vyberieme, premiesime a rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme, natrieme bielkovým snehom asi 1 cm od okraja a posypeme sekanými orechami. Upečieme na opačnej strane plechu, ktorý sme pomastili. Plech rozmer 28x38 cm. Teplota 180°C asi 20 minút. Čas a teplota sú orientačné.
2.
Bielkový sneh: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor na hustú penu.
3.
Plnka: v troche mlieka rozmiešame múku. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom a vanilkovým cukrom, prilejeme mlieko s rozmiešanou múkou a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame.
4.
Maslo vyšľaháme do peny a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Spojíme na hladký krém. Rozdelíme na dve časti.
5.
Ukladáme nasledovne. Plnkou natrieme jeden plát, priložíme druhý plát, potrieme druhou časťou plnky, jemne pritlačíme a prikryjeme posledným tretím plátom. Ten zostane nepotretý. Odložíme do chladu najlepšie do druhého dňa a pokrájame na rezy. Dobrú chuť! Sú veľmi chutné, doporučujem vyskúšať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.