Pridať recept

Orechové rezy s bielkovým snehom

ingrediencie

300 g
palmarín
600 g
hladká múka špeciál
200 g
práškový cukor
1 balíček
prášok do pečiva DrOetker
6 ks
zltky
4 PL
mlieko

Sneh

6 ks
bielky
300 g
kryštálový cukor
1 štipka
soľ
4 hrste
sekané vlašské orechy

Plnka

500 ml
mlieko
5 PL
polohrubá múka
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
100 g
kryštálový cukor
250 g
maslo

postup

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti i na nedeľu.
1.
Cesto: palmarín, preosiatu múku s práškom do pečiva, práškový cukor, žĺtky a mlieko vymiesime na hladké cesto a uložíme zabalené v potravinárskej fólii do chladničky na pol hodiny. Potom ho vyberieme, premiesime a rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme, natrieme bielkovým snehom asi 1 cm od okraja a posypeme sekanými orechami. Upečieme na opačnej strane plechu, ktorý sme pomastili. Plech rozmer 28x38 cm. Teplota 180°C asi 20 minút. Čas a teplota sú orientačné.
 
2.
Bielkový sneh: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor na hustú penu.
3.
Plnka: v troche mlieka rozmiešame múku. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom a vanilkovým cukrom, prilejeme mlieko s rozmiešanou múkou a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame.
4.
Maslo vyšľaháme do peny a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Spojíme na hladký krém. Rozdelíme na dve časti.
5.
Ukladáme nasledovne. Plnkou natrieme jeden plát, priložíme druhý plát, potrieme druhou časťou plnky, jemne pritlačíme a prikryjeme posledným tretím plátom. Ten zostane nepotretý. Odložíme do chladu najlepšie do druhého dňa a pokrájame na rezy. Dobrú chuť! Sú veľmi chutné, doporučujem vyskúšať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orechovo-karamelové rezy
TOP 3 orechové rezy s ríbezľovým džemom
Neodolateľné zákusky, ktoré v sebe spájajú to najlepšie z leta a nastávajúcej jesene.
Tatranské rezy
Tieto úžasné LONDÝNSKE REZY trhajú rekordy! Recept je zo starej kuchárskej knižky, ktorý nikde inde nenájdete
Najobľúbenejší recept na Londýnske (Tatranské) rezy podľa tradičného postupu, ktorý pripravovali už naše...
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Nedáme naň dopustiť: Rodinný recept na orechové rezy so žĺtkovou polevou
Ten najlepší recept na tradičné orechové rezy so žĺtkovou polevou.
Orechové rezy
Žĺtkové, londýnske, žerbó, ... objavte tie najlepšie orechové rezy
Do Vianoc síce ešte ostávajú necelé dva týždne, ale nikdy nie je príliš skoro na vynikajúce orieškové rezy...
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...