Orechové rezy s bielkovým snehom
35
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
palmarín
600
g
hladká múka špeciál
200
g
práškový cukor
1
balíček
prášok do pečiva DrOetker
6
ks
zltky
4
PL
mlieko
Sneh
6
ks
bielky
300
g
kryštálový cukor
1
štipka
soľ
4
hrste
sekané vlašské orechy
Plnka
500
ml
mlieko
5
PL
polohrubá múka
1
balíček
vanilkový cukor DrOetker
100
g
kryštálový cukor
250
g
maslo
postup
Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti i na nedeľu.
1.
Cesto: palmarín, preosiatu múku s práškom do pečiva, práškový cukor, žĺtky a mlieko vymiesime na hladké cesto a uložíme zabalené v potravinárskej fólii do chladničky na pol hodiny. Potom ho vyberieme, premiesime a rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme, natrieme bielkovým snehom asi 1 cm od okraja a posypeme sekanými orechami. Upečieme na opačnej strane plechu, ktorý sme pomastili. Plech rozmer 28x38 cm. Teplota 180°C asi 20 minút. Čas a teplota sú orientačné.
2.
Bielkový sneh: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor na hustú penu.
3.
Plnka: v troche mlieka rozmiešame múku. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom a vanilkovým cukrom, prilejeme mlieko s rozmiešanou múkou a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame.
4.
Maslo vyšľaháme do peny a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Spojíme na hladký krém. Rozdelíme na dve časti.
5.
Ukladáme nasledovne. Plnkou natrieme jeden plát, priložíme druhý plát, potrieme druhou časťou plnky, jemne pritlačíme a prikryjeme posledným tretím plátom. Ten zostane nepotretý. Odložíme do chladu najlepšie do druhého dňa a pokrájame na rezy. Dobrú chuť! Sú veľmi chutné, doporučujem vyskúšať.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.