Pridať recept

FOTORECEPT: Čokoládový cupcakes

ingrediencie

200 g
cukor práškový
160 g
maslo Hera
4 ks
vajce
240 g
hladká múka
40 g
kakao
2 KL
prášok do pečiva
80 ml
mlieko

KRÉM

1 balíček
vanilkový puding
300 ml
mlieko
2 PL
cukor
125 g
maslo Hera
1 PL
kakao

postup

cupcakes milujú nielen deti ale aj dospelí...
1.
Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne, zhruba po minúte pridáme vajíčka... V druhej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Sypkú zmes začneme po troche pridávať k maslovej hmote a striedame z mliekom. Trochu múky, trochu mlieka až minieme všetko a máme vyšľahané krásne hladké ale hutné cesto.
Fotorecept: Čokoládový cupcakes
Fotorecept: Čokoládový cupcakes
Zdroj: evauhlik
 
2.
Do maffinového plechu vložíme košíčky a do košíčkov cesto. Dáme piecť na 180°C na 10-15 minút.
Fotorecept: Čokoládový cupcakes
Fotorecept: Čokoládový cupcakes
Zdroj: evauhlik
3.
Plnka: puding uvaríme a dáme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame a postupne pridáme vychladnutý puding. Krém rozdelíme a do polovice pridáme veľkú lyžicu kakaa.
Fotorecept: Čokoládový cupcakes
Fotorecept: Čokoládový cupcakes
Zdroj: evauhlik
4.
Plnku si dáme do vrecúška z ozdobnou špičkou, ja som použila takéto "fľašky" na zdobenie
Fotorecept: Čokoládový cupcakes
Fotorecept: Čokoládový cupcakes
Zdroj: evauhlik
5.
a ozdobíme marcipánovými kvietkami
Fotorecept: Čokoládový cupcakes
Fotorecept: Čokoládový cupcakes
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Lynch3
28.3.2015 19:15 | |
+0 -1
Ten palec hore patrí aquile007...a vraj "rozumné kuchárky"...škoda reči....
aquila007
28.3.2015 08:38 | |
+3 -2
Vsetci su hotovi s tym americkych blvancov, sme na SVK,pecme radsej slovenske dobroty a nie tieto grcy
evauhlik
28.3.2015 09:21 | |
+4 -2
neviem čomu hovoríš slovenské dobroty, ale stačí si otvoriť slovenskú kuchársku knihu a nájdeš recepty na slovenské zákusky plné tukov a ťažkých maslových krémov... rozumné kuchárky už dávno také veci nepečú... ja nerozdeľujem recepty podľa krajiny pôvodu, ale podľa toho či nám chutia alebo nie a ak si ty ešte nejedla dobrý mafin tak máš smolu :P
Lynch3
28.3.2015 19:02 | |
+3 -3
Presne si to vystihla....super-palec hore...
Lynch3
26.3.2015 18:03 | |
+6 -3
p.či slečna Eva...Priznám sa,že som trochu uletel,ale nehanbím sa za to...Jednak preto,že mi lezú na nervy hlúpe cudzojazyčné názvy,ako keby sme v slovenčine nemali dosť potrebných názvov a po ďalšie...Myslím si,že máme vynikajúce zákusky na Slovensku,ktoré by bolo potrebné propagovať,hľadať stará zabudnuté recepty starých mám...ale naozaj nevidím,čo už môže byť chutné na kuse suchej piškóty a na tom kopa plnky...Radšej si dám klasický punčový rez, či orechové štangličky od mojej starej mamy... Ale ak niekomu chutia tie "nevábne cupcakes"-dobrú chuť...
evauhlik
26.3.2015 20:43 | |
+2 -0
možno si len nevyskúšal tie vábne mafiny alebo cupcakes ja robím čokoládové, ovocné, orechové aj napr. tekvicové a ver, že sú fantastické šťavnaté... ja som sa tiež tomu dlho bránola, hovorila som si čo už američanky môžu vedieť o pečení :P ale keď som vyskúšala yistila som, že majú niečo do seba a je ich toľko, že si každý nájde to čo mu chutí... mimochodom punčák je tiež len piškóta ;) a mafinny sú len také malé koláčiky 8:|