Fotorecept: Čokoládovo-gaštanové suflé zo pšena
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
šálky
pšeno
150
g
gaštanové pyré
150
g
horká čokoláda
1
ks
vajce
1
KL
mleté škorica
postup
1.
Pšeno uvaríme podľa návodu do mäkka a necháme vychladnúť. Nevadí ak bude trochu rozvarené, aj tak ho budeme mixovať na kašu.
2.
Kým sa nám pšeno varí, v miske si zmiešame zmäknuté gaštanové pyré s roztopenou horkou čokoládou.
3.
Uvarené pšeno po vychladnutí preložíme do mixéra, pridáme gaštanovo-čokoládový krém, vajíčko a škoricu. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu.
4.
Nakoniec do zmesi nasypeme 50 g nalámanej čokolády.
5.
Dve malé zapekacie misky vymažeme kokosovým olejom a vysypeme kakaom. Zmes do nich rovnomerne premiestnime a urovnáme. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Podávame teplé!
Podobné recepty
Uložiť, nestratiť! Perfektné veľkonočné recepty a nápady na obložené misy, rolády, aspiky, tlačenky a iné pochúťky, každej návšteve vyrazia dych!
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.