Pridať recept

Juhočeská kulajda

ingrediencie

2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
1,25 litre
voda
2 ks
zemiaky
1/2 KL
rasca
podľa chuti
soľ
200 g
čerstvé huby
100 g
kyslá smotana
trochu
kôpor
podľa chuti
ocot
podľa chuti
cukor

postup

1.

Z 1 lyžice masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou, rozmiešame, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, rascu, soľ a varíme, kým zemiaky nie sú takmer mäkké.

 
2.

Nakrájané huby opražíme na zvyšnom masle a dusíme domäkka. Pridáme ich do polievky a ešte chvíľku povaríme. Polievku zjemníme smotanou a už nevaríme, iba prehrejeme.

3.

Nakoniec polievku dochutíme nadrobno pokrájaným kôprom, octom a cukrom. 

4.

Výdatnejšiu polievku získame pridaním natvrdo uvarených vajec, ktoré môžeme posypať pokrájanou pažítkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať