Farmárska zemiaková polievka
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
krúpy
2
PL
masť
1,5
litre
voda
3
ks
zemiaky
100
g
koreňová zelenina
40
g
sušené huby
1
ks
cibuľa
trochu
ligurček
1/2
KL
drvená rasca
podľa chuti
soľ
2
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
polievkové korenie
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Krúpy prepláchneme vriacou vodou, necháme ich odkvapkať a opražíme na masti. Zalejeme ich vodou, premiešame a uvaríme do polomäkka.
2.
Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, koreňovú zeleninu, namočené huby, kolieska cibule, pokrájaný ligurček, rascu, soľ a varíme domäkka.
3.
Hotovú polievku dochutíme prelisovaným cesnakom, polievkovým korením a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým chlebom ako samostatný pokrm.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.