Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šlahačkové kiwi rezy zo špaldovej múky

vacica
vacica
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

6 ks
vajce
6 PL
cukor
300 g
špaldová hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Poleva

500 ml
kiwi sirup
500 ml
voda
2 balíčky
Zlatý klas

Šlahačka

500 ml
rastlinná šľahačka
2 balíčky
stužovač šľahačky

postup

1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
2.
Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaným múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, 20 minút. Upečený korpus necháme na plechu vychladiť.
3.
Šlahačku so stužovačom vyšľaháme do tuha a odložíme do chladničky.
4.
Pripravíme si polevu: Sirup vlejeme do hrnca a vodu premiešame so zlatými klasmi. Potom všetko spojíme a miešame pravidelne na miernom ohni až kým zmes stuhne.
5.
Na upečený a vychladnutý korpus dáme najprv šľahačku, potom nakrájané kiwi na tenké plátky a na záver všetko pomaly zalejeme polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...