Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šlahačkové kiwi rezy zo špaldovej múky

vacica
vacica
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

6 ks
vajce
6 PL
cukor
300 g
špaldová hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Poleva

500 ml
kiwi sirup
500 ml
voda
2 balíčky
Zlatý klas

Šlahačka

500 ml
rastlinná šľahačka
2 balíčky
stužovač šľahačky

postup

1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
2.
Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaným múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, 20 minút. Upečený korpus necháme na plechu vychladiť.
3.
Šlahačku so stužovačom vyšľaháme do tuha a odložíme do chladničky.
4.
Pripravíme si polevu: Sirup vlejeme do hrnca a vodu premiešame so zlatými klasmi. Potom všetko spojíme a miešame pravidelne na miernom ohni až kým zmes stuhne.
5.
Na upečený a vychladnutý korpus dáme najprv šľahačku, potom nakrájané kiwi na tenké plátky a na záver všetko pomaly zalejeme polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...