Fotorecept: Chrumkavé kuracie prsia s citrónovou omáčkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
Mäso
500
g
kuracie prsia
špaldová hladká múka
soľ
2
ks
vajce
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
Omáčka
4
KL
olej
4
strúčiky
cesnaku
2
KL
čerstvý zázvor
1
KL
čili
1
KL
citrónová kôra
500
ml
kurací vývar
1
PL
sójová omáčka
6
PL
citrónová šťava
1
PL
med
6
KL
kukuričný škrob
postup
1.
Na olei speníme popražíme cesnak a zázvor, potom pridáme čili, citrónovú kôru a popražíme ešte ďalšie 2 minúty.
2.
Prilejeme kurací vývar, do ktorého sme si pridali sójovú omáčku, citrónovú šťavu, med a kukuričný škrob.
3.
Za stáleho miešania povaríme až kým omáčka nezhustne a odstavíme z plameňa.
4.
Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a obalíme najprv v rozšľahanom vajci, potom v múke.
5.
Hneď vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán a potom dáme na servítky aby sa vsiakol prebytočný tuk.
6.
Omáčku dáme zohriať a kuracie plátky v nej ani nie minútu povaríme, aby nestratili veľmi na chrumkavosti a hneď podávame. Ako prílohu odporúčam ryžu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.