Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné ovečky

vybusna
vybusna
12
porcií
12
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 ks
vaječný žĺtok
50 g
cukor práškový
100 g
maslo
130 g
hladká múka
1/2 ČL
mletá škorica

Na polevu

1/2 ks
vaječný bielok
200 g
cukor práškový
citrónová štava po kvapkách

Na dokončenie

ošúpané mandle na uska
tyčinky poliate čokoládou na nozky

postup

Fotopostup najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4527
1.
Na pracovnu dosku presitujeme hladku muku. Do muky vklepneme zltok, pridame rozkrajane maslo, praskovy cukor a skoricovy prasok. Vsetko rychle vymiesame. Cesto je urcite redsie ako linecke, ale ak sa Vam to naozaj nezda, tak po lyziciach este pridavajte muku a zapracujte. Dame ho do folie a nechame v chlade odpocinut 30 minut.
2.
Cesto podsypavame mukou a rozvlakame na hrubku 5 az 6 mm, Vykrajujeme velke kolieska s priemerom cca 7 cm. Kolieska kladieme na plech s papierom na pecenie. Zbytok cesta znovu rozvalkame a vykrojime kolieska s priemerom cca 3 cm. Tie polozime na velke kolieska a naaranzujeme ich ako hlavu. Po bokoch hlavy, vtlacime do cesta, osupane mandle, ako usi. Pecieme vo vyhriatej rure na 200 stup. 10 az 12 minut.
3.
Cokoladove tycinky nakrajame na dlzku noziciek. Kazdu tycinku na sekundicku nahrejeme nad plamenom napr. zapalovacom, aby sa nam coko trosicku rozohriala a prilepime ich na brusko. Z celej varky mi odpadli dve mandle a tam som postupovala rovnako...zapalovacom som sekundovo nahriala coko na tycinke, obtrela ju na mandlu a prilepila. Bolo to ohromne rychle a cista praca.
4.
Praskovy cukor, bielok a par kvapiek citronovej stavy vymiesame do hladka. Poleva by mala byt husta, aby sa nam bodky na kozusteku neroztekali. Polevu vlozime do sacku s velmi tenkou spickou a nabodkujeme ovecke kozustek. Dokreslime oci, usta a nos.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...