Pridať recept

Pažítková omáčka

ingrediencie

1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
400 ml
mlieko
podľa chuti
soľ
1 štipka
strúhaný muškátový oriešok
2 PL
nasekaná pažítka

postup

1.

Maslo rozohrejeme a za stáleho miešania pridávame múku. Miešame asi 1 minútu, kým sa zápražka neprestane peniť. Mala by zostať svetlá.

 
2.

Do zápražky po častiach prilievame studené mlieko a metličkou ho rozšľaháme dohladka. Dávame pozor, aby sa nevytvorili hrčky.

3.

Omáčku varíme asi 20 minút do zhustnutia. Posolíme a ochutíme trochou muškátového orieška.

4.

Do hotovej omáčky vmiešame 2 lyžice pokrájanej pažítky a podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Pažítka
Pažítku ľahko vypestujete aj v kvetináči. Kde všade sa hodí pri varení?
Pestujete si doma bylinky? Dajte si záväzok, že tento rok vám v kuchyni pribudne niekoľko voňavých kvetináčov,...
pažítka
Pažítka
Pažítka je malá cibuľovina, blízka príbuzná cesnaku a cibule. U pažítky je však dôležitejšia nadzemná...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.