Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špenátový koláč

evauhlik
evauhlik
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
300 g
múka polohrubá
1/2 kociek
droždie
350 ml
vlažná voda
1 ČL
soľ

PLNKA

čerstvý špenát
2 ks
vajce
1 téglik
kyslá smotana
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
šunka
syr

postup

s príchodom jari sa vždy teším na mladý špenát, ktorý v našej kuchyni musí byť... ak nemám špenát použiť sa dá aj mladá jarná žihľava
1.
do misy preosejeme múku, v strede urobíme jamku, rozdrobíme droždie, zalejeme trochou vlažnej vody a rozmiešame vidličkou na kašičku, pridáme zvyšok vody, soľ a zamiesime cesto... prikryjeme a necháme vykysnúť cca hodinu
2.
cesto rozdelíme na plechy (jeden väčší obdĺžnikový alebo 2 menšie guľaté)
3.
Plnka: špenát umyjeme, posekáme na drobno, zabaríme vriacou vodou, scedíme (alebo použijeme mrazený), špenát urestujeme na troche masti (oleja), pridáme cesnak, osolíme a okoreníme, necháme vychladnúť... kyslú smotanu zmiešame s vajcami a pridáme do vychladnutého špenátu, plnku navrstvíme na koláč a ozdobíme podľa vlastnej chuti - šunkou, slaninou, syrom... necháme 20-30 minút podkysnúť
4.
pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút, záleží od veľkosti plechu a hrúbky cesta, po upečení vyberieme koláč na mriežku

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...