Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špenátový koláč

evauhlik
evauhlik
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
300 g
múka polohrubá
1/2 kociek
droždie
350 ml
vlažná voda
1 ČL
soľ

PLNKA

čerstvý špenát
2 ks
vajce
1 téglik
kyslá smotana
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
šunka
syr

postup

s príchodom jari sa vždy teším na mladý špenát, ktorý v našej kuchyni musí byť... ak nemám špenát použiť sa dá aj mladá jarná žihľava
1.
do misy preosejeme múku, v strede urobíme jamku, rozdrobíme droždie, zalejeme trochou vlažnej vody a rozmiešame vidličkou na kašičku, pridáme zvyšok vody, soľ a zamiesime cesto... prikryjeme a necháme vykysnúť cca hodinu
2.
cesto rozdelíme na plechy (jeden väčší obdĺžnikový alebo 2 menšie guľaté)
3.
Plnka: špenát umyjeme, posekáme na drobno, zabaríme vriacou vodou, scedíme (alebo použijeme mrazený), špenát urestujeme na troche masti (oleja), pridáme cesnak, osolíme a okoreníme, necháme vychladnúť... kyslú smotanu zmiešame s vajcami a pridáme do vychladnutého špenátu, plnku navrstvíme na koláč a ozdobíme podľa vlastnej chuti - šunkou, slaninou, syrom... necháme 20-30 minút podkysnúť
4.
pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút, záleží od veľkosti plechu a hrúbky cesta, po upečení vyberieme koláč na mriežku

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...