Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špenátový koláč

evauhlik
evauhlik
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
300 g
múka polohrubá
1/2 kociek
droždie
350 ml
vlažná voda
1 ČL
soľ

PLNKA

čerstvý špenát
2 ks
vajce
1 téglik
kyslá smotana
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
šunka
syr

postup

s príchodom jari sa vždy teším na mladý špenát, ktorý v našej kuchyni musí byť... ak nemám špenát použiť sa dá aj mladá jarná žihľava
1.
do misy preosejeme múku, v strede urobíme jamku, rozdrobíme droždie, zalejeme trochou vlažnej vody a rozmiešame vidličkou na kašičku, pridáme zvyšok vody, soľ a zamiesime cesto... prikryjeme a necháme vykysnúť cca hodinu
2.
cesto rozdelíme na plechy (jeden väčší obdĺžnikový alebo 2 menšie guľaté)
3.
Plnka: špenát umyjeme, posekáme na drobno, zabaríme vriacou vodou, scedíme (alebo použijeme mrazený), špenát urestujeme na troche masti (oleja), pridáme cesnak, osolíme a okoreníme, necháme vychladnúť... kyslú smotanu zmiešame s vajcami a pridáme do vychladnutého špenátu, plnku navrstvíme na koláč a ozdobíme podľa vlastnej chuti - šunkou, slaninou, syrom... necháme 20-30 minút podkysnúť
4.
pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút, záleží od veľkosti plechu a hrúbky cesta, po upečení vyberieme koláč na mriežku

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...