Kôprová omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
smotana
3
PL
hladká múka
2
ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
podľa chuti
ocot
1
zväzok
kôpor
postup
1.
V štvrtine smotany rozmiešame múku a zvyšnú smotanu necháme zovrieť. Teplotu znížime a vmiešame smotanu s múkou. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
2.
Omáčku zjemníme žĺtkami rozšľahanými v troške studeného mlieka alebo smotany. Pridáme do horúcej omáčky, ale už nevaríme. Ochutíme soľou, štipkou cukru a octom. Nakoniec pridáme pokrájaný kôpor.
3.
Podávame k varenému hovädziemu mäsu s natvrdo uvarenými vajcami a s varenými zemiakmi alebo žemľovou knedľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.