Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bučača

domi4199
domi4199
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajíčka
200 g
práškový cukor
200 g
polohrubá múka
1/2 balíčkov
prášok do pečiva DrOetker
6 PL
horúca voda

Plnka

2 ks
vajíčka
4 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ČL
mletá káva
250 g
maslo

postup

Recept na tento výborný koláč doniesla mama z jednej návštevy asi pred 19 rokmi. Všetci si ho vraj vtedy opisovali, piekli, nastala vraj hotová bučačománia. Ale prečo sa tak volá, to mi nikto nevysvetlil.
1.
Žltky vyšľaháme s horúcou vodou na hustú penu. Pridáme cukor a šľaháme do ďalšieho zhustnutia. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 25 minút na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
2.
Plnka: Vajíčka, cukor a vanilkový cukor šľaháme nad parou do zhustnutia, pridáme kávu a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo a pridáme ho do vychladnutého kávového krému.
3.
Plnku natrieme na vychladnutý korpus, posypeme posekanými orechami opraženými na troche masla a pokvapkáme rozpustenou čokoládou.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
21.10.2015 14:51 | |
+0 -0
Akurát dnes som pozerala knižôcku, ktorú vydala Hera, je tam okrem môjho receptu aj tento tvoj. Zaujal ma už vtedy. Ukladám si ho.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...