Pridať recept

Cupcakes EXTRA výborné

14
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
Hera
100 g
práškový cukor
50 g
kryštálový cukor
300 g
polohrubá múka
2 ks
vanilkový cukor
1 kvapka
vanilková aróma
300 ml
mlieko
4 ks
vajíčka
6 PL
kakaa
3 KL
sódy bikarbóny
1 ks
šľahačkový krém

postup

Tento recept je veľmi jednoduchý, no to chutnejší. v jednoduchosti je krása, alebo výborná chuť. Cupcakes som pripravila na narodeniny pre kamarátku. Z týchto malých tortičiek bola unesená.
1.
Do misky pridáme Heru spolu s kryštálovým, práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajíčka, dobre premiešame mixérom. Následne pridáme múku so sódou bikarbónou. Ďalej pridáme mlieko a kvapku vanilkovej arómy. Ak máme pocit že je to málo, pridáme ešte jednu. Na záver dáme 6 lyžičiek dobrého, nalepšie holandského kakaa. Ja to dávam od oka, mám rada, keď sú pekne tmavé. Nebojte, nešetrite, nebudú horké. Všetko necháme odstáť asi 10 minút, nech nám kakao pekne pustí farbu a suroviny sa prepoja.
Cupcakes EXTRA výborné
Cupcakes EXTRA výborné
Zdroj: vaneska5555
 
2.
Ja používam silikónové formy do ktorých dám aj papierové košíčky, aby boli tortičky krajšie na pohľad. Košíčky plním asi do 2/3, v rúre ešte naberú objem. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 20 minút. AK ich chcete mať pekne nafúknuté a popraskané tak ich pečte na 230°C-250°C, ak zase pekne rovné, tak na 200 °C. No ale všetko samozrejme závisí od vašej rúry.
Cupcakes EXTRA výborné
Cupcakes EXTRA výborné
Zdroj: vaneska5555
3.
Nakoniec pekne vychladnuté capcakes pokryjeme šľahačkovým krémom. Je na vás či tam pridáte trošku farbiva ako ja a budete ich mať dievčensky ružové, alebo zelené či jednoducho biele. Nepoužívala som normálnu šľahačku, pretože tá je jemná, nedrží tvar, rýchlo spadne. Najradšej používam tie husté šľahačkové krémy, ktoré krásne držia tvar a sú vo výbornom 1 litrovom balení. Nakoniec som cupcakes posypala krásnymi srdiečkami, a mini tortičky pre moju oslávenkyňu boli hotové. DObrú chuť :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať