Pridať recept

FOTORECEPT: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou

Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

2 ks
kuracie stehná
4 PL
olej
1 ks
červená cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
250 g
šošovica
750 ml
kurací vývar
1 ks
citrón
1 PL
dijonská horčica
1 zväzok
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie

postup

Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Šošovicu namočíme na 12 hodín do vody a potom uvaríme v slanej vode mäkka.
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Na oleji sprudka orestujeme (asi 5 minút) kuracie stehná, ktoré sme si narezali na hornú a dolnú časť, zbavili kože, soolili a okorenili.
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Potom kuracie stehná vyberieme a do výpeku vložíme červenú cibuľku, ktorú 2 minúty orestujeme.
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Pridáme na plátkynakrájaný cesnak, uvarenú a scedenú šošovicu.
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Všetko zalejeme vývarom, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu z 1 citróna a dijonsku horčicu.
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Vložíme stehná, posypeme citrónovou kôrou z 1 citróna a prikryjeme. Dusíme zakryté 20 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Fotorecept: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Potom všetko prenesieme do zapekacej misy a zapečieme na 20 minút v rúre vyhriatej na 220 stupňov. Ako prílohu odporúčam ryžu. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať