FOTORECEPT: Kurča so šošovicovo-horčicovou omáčkou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kuracie stehná
4
PL
olej
1
ks
červená cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
250
g
šošovica
750
ml
kurací vývar
1
ks
citrón
1
PL
dijonská horčica
1
zväzok
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Šošovicu namočíme na 12 hodín do vody a potom uvaríme v slanej vode mäkka.
2.
Na oleji sprudka orestujeme (asi 5 minút) kuracie stehná, ktoré sme si narezali na hornú a dolnú časť, zbavili kože, soolili a okorenili.
3.
Potom kuracie stehná vyberieme a do výpeku vložíme červenú cibuľku, ktorú 2 minúty orestujeme.
4.
Pridáme na plátkynakrájaný cesnak, uvarenú a scedenú šošovicu.
5.
Všetko zalejeme vývarom, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu z 1 citróna a dijonsku horčicu.
6.
Vložíme stehná, posypeme citrónovou kôrou z 1 citróna a prikryjeme. Dusíme zakryté 20 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
7.
Potom všetko prenesieme do zapekacej misy a zapečieme na 20 minút v rúre vyhriatej na 220 stupňov. Ako prílohu odporúčam ryžu. Dobrú chuť!
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.