Pridať recept

Guláš s hráškom

ingrediencie

3 ks
cibuľa
3 PL
masť
600 g
hovädzie mäso
2 ČL
mletá sladká paprika
podľa chuti
soľ
1/2 ČL
rasca
2 PL
hladká múka
100 g
sterilizovaný hrášok
3 ks
zemiaky
2 PL
paradajkový pretlak
2 ks
sterilizovaná uhorka
1 KL
horčica
podľa chuti
vegeta
1/2 ČL
kari korenie
3 strúčiky
cesnaku

postup

1.

Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti. Pridáme mäso pokrájané na kocky a za stáleho miešania opekáme, kým mäso nestmavne a šťava sa úplne neodparí.

 
2.

Mäso odstavíme zo sporáka, pridáme mletú papriku, premiešame a ihneď podlejeme trochou horúcej vody. Hrniec dáme opäť na sporák, posolíme, pridáme rascu a pri miernej teplote pod pokrievkou dusíme takmer domäkka.

3.

Šťavu necháme úplne odpariť, poprášime múkou, krátko opražíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme hrášok, ošúpané nakrájané zemiaky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 nadrobno pokrájané sterilizované uhorky, ochutíme lyžičkou horčice, vegetou a karí korením a dusíme domäkka. 

4.

Guláš dochutíme cesnakom rozotretým s trochou soli a krátko podusíme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať