Pridať recept

Mexický guláš

ingrediencie

3 ks
cibuľa
3 PL
masť
600 g
hovädzie mäso
2 KL
mletá sladká paprika
podľa chuti
soľ
1/2 KL
rasca
2 PL
hladká múka
1/2 KL
majorán
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
čili paprička
podľa chuti
sterilizovaná kukurica
1 konzerva
červená fazuľa

postup

1.

Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti. Pridáme mäso pokrájané na kocky a za stáleho miešania opekáme, kým mäso nestmavne a šťava sa úplne neodparí.

 
2.

Mäso odstavíme zo sporáka, pridáme mletú papriku, premiešame a ihneď podlejeme trochou horúcej vody. Hrniec dáme opäť na sporák, posolíme, pridáme rascu a pri miernej teplote pod pokrievkou dusíme takmer domäkka.

3.

Šťavu necháme úplne odpariť, poprášime múkou, krátko opražíme, podlejeme a dusíme domäkka. Mäso dochutíme majoránom, cesnakom rozotretým s trochou soli.

4.

Pred dovarením pridáme podľa chuti polovicu alebo celú čili papričku, sterilizovanú kukuricu a červenú fazuľu z konzervy. Krátko prehrejeme a podávame s chlebom alebo pečivom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať