Jemná polievka z medvedieho cesnaku
nízka
náročnosť
ingrediencie
ks
za hrsť čerstvých listov medvedieho cesnaku
ks
zeler
ks
zemiaky
ks
soľ, čierne korenie
ks
smotana ovsená, sójová alebo šľahačková
postup
1.
Na masle podusíme a do zlatista opečieme pokrájané zemiaky a zeler (2:1), kto nemá rád zeler, môže ho vynechať a namiesto neho dokrájať zemiak. Zalejeme vodou, posolíme a varíme do mäkka.
2.
Do tohto vývaru vhodíme pokrájaný medvedí cesnak, pomiešame aby zmäkol a rozmixujeme na pyré. Jesť sa dá už takto, rozriedená s vývarom zo zemiakov, ale pre zjemnenie chutí môžeme doplniť smotanu. Na záver dochutíme čiernym mletým korením z mlynčeka.
3.
Polievka má úžasnú vôňu a chuť. Pre obmenu chute s medvedím cesnakom môžeme doplniť do polievky mrkvu, mladú žihľavu, karfiol...
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.