Pridať recept

Tradičné kysnuté koláče

ingrediencie

500 g
hladká múka
3 dl
mlieko
1/2 kocka
droždia
1/2 ČL
soli
1/2 balíček
prášku do pečiva Dr Oetker
1 dl
olej
1 ks
vajíčko na potretie

postup

1.
Najprv si prichystáme kvások a necháme ho postáť, Z uvedených surovín urobíme klasické kysnuté cesto spolu s kváskom, ale aj práškom do pečiva. Necháme vykysnúť v teple. Ja stále dávam pod misku utierku a druhou ju prykryjem.
 
2.
Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske natenko a bohato natrieme ľubovoľnou plnkou. Natierame celú plochu cesta, až po kraje. Stočíme ho na tesno a poukladáme vedlľa seba na plech vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. A dáme piecť.
3.
Maková plnka- pomletý mak, kryštálový cukor a teplé mlieko Orechová plnka- pomleté orechy, vanilínový cukor Dr Oetker, teplé mlieko ( hrozienka vopred namočené v čaji) Kakaová plnka- kakao, kryštálový cukor a trocha oleja Plnky robím od oka a určite surovinami netreba šetriť. Odporúčam robiť ich husté a mlieko postupne prilievať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať