Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nekysnuté makové rožteky

sussanka
sussanka
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
160 g
Hera
150 g
kyslá smotana
70 g
práškový cukor
1 ČL
prášok do pečiva DrOetker
1 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ks
nastrúhaná citrónová kôra
1 štipka
soľ

Náplň

150 g
mletý mak
50 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
6 PL
mlieko
1 štipka
mletá škorica

postup

chutia výborne s akoukoľvek náplňou
Všetky suroviny na cesto ručne vymiesime. Bochníček cesta dáme na hodinku do chladničky a pripravíme si makovú náplň. Zmiešame mak s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme štipku škorice a citrónovú kôru. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania chvíľu povaríme na miernom plameni. Vychladené cesto rozdelíme na dve polovice a každú z nich rozvaľkáme na tenko. Nakrájame na štvorce, naplníme makovou náplňou a zrolujeme do rožteka. Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme približne 10 minút pri teplote 200 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...