Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nekysnuté makové rožteky

sussanka
sussanka
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
160 g
Hera
150 g
kyslá smotana
70 g
práškový cukor
1 ČL
prášok do pečiva DrOetker
1 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ks
nastrúhaná citrónová kôra
1 štipka
soľ

Náplň

150 g
mletý mak
50 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
6 PL
mlieko
1 štipka
mletá škorica

postup

chutia výborne s akoukoľvek náplňou
Všetky suroviny na cesto ručne vymiesime. Bochníček cesta dáme na hodinku do chladničky a pripravíme si makovú náplň. Zmiešame mak s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme štipku škorice a citrónovú kôru. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania chvíľu povaríme na miernom plameni. Vychladené cesto rozdelíme na dve polovice a každú z nich rozvaľkáme na tenko. Nakrájame na štvorce, naplníme makovou náplňou a zrolujeme do rožteka. Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme približne 10 minút pri teplote 200 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...