Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Nekysnuté makové rožteky

sussanka
sussanka
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
160 g
Hera
150 g
kyslá smotana
70 g
práškový cukor
1 ČL
prášok do pečiva DrOetker
1 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ks
nastrúhaná citrónová kôra
1 štipka
soľ

Náplň

150 g
mletý mak
50 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
6 PL
mlieko
1 štipka
mletá škorica

postup

chutia výborne s akoukoľvek náplňou
Všetky suroviny na cesto ručne vymiesime. Bochníček cesta dáme na hodinku do chladničky a pripravíme si makovú náplň. Zmiešame mak s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme štipku škorice a citrónovú kôru. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania chvíľu povaríme na miernom plameni. Vychladené cesto rozdelíme na dve polovice a každú z nich rozvaľkáme na tenko. Nakrájame na štvorce, naplníme makovou náplňou a zrolujeme do rožteka. Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme približne 10 minút pri teplote 200 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...