Pridať recept

Banánové rezy

ingrediencie

CESTO

5 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
5 PL
horúca voda
200 g
polohrubá múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker

PLNKA

3 ks
vaječný žĺtok
100 g
práškový cukor
1/2 dl
vaječný likér
250 ml
rastlinná sladená smotana na šľahanie
500 g
Mascarpone
15 g
Creme Olé vanilková príchuť Dr Oetker

Poleva

200 g
čokoláda horká
6 PL
vody
2 PL
maslo
5 PL
smotana na šľahanie
ríbezľový džem
strúhaná čokoláda na posypanie
6 ks
banán

postup

pre milovníkov banánov a čokolády
1.
Cesto: Vajcia oddelíme. Z bielkov a polovice kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s kryštáľovým cukrom vyšľaháme,postupne pridávame horúcu vodu, potom prišlaháme preosiatú múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielok a opatrne premiešame.Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Upečieme pri 160 °C
 
2.
PLNKA: 3žltky s 100g práškového cukru uvaríme nad parou dohusta.Necháme vychladnúť a primiešame 0,5dcl vaječného likéru.Vyšľaháme 250ml rastlinnej sladenej šľahačky.500g mascarpone vyšľaháme s vychladnutým žltkovým krémom a s 15g Creme Olé vanilka nakoniec dotoho primiešame vyšľahanú šľahačku.
3.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: 200g čokolády nalámeme do plechového hrnčeka, ktorý dáme ohrievať do vodného kúpela na miernom plameni. K čokoláde hneď na začiatku pridáme 6 PL lyžic vody a za priebežného miešania čokoládu rozpustíme. Na záver pridáme maslo, cca 2 PL akonáhle je rozpustená, pridáme ešte 5 PL sladkej smotany 30%.
4.
Z Piškótoveho plátu olúpeme vrchnú kôrku,natrieme džemom ríbezľovým alebo marhuľovým,navrstvíme plnku rozotrieme,poukladáme banány ktoré rozkrojíme na polovicu a navrstvíme na plnku
Banánové rezy
Banánové rezy
Zdroj: ivasoosova
5.
nakoniec rozotrieme čokoládovú polevu,posypeme strúhanou čokoládou.Necháme stuhnúť.Po stuhnutí nakrájame na rezy a môžme podávať.
Banánové rezy
Banánové rezy
Zdroj: ivasoosova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať