Pridať recept

Marhuľové trojfarebné rezy s miláčikovým krémom

Marhuľové trojfarebné rezy s miláčikovým krémom
Zdroj: Ingova
24
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajíčka
1,5 dl
mlieka
10 PL
hladkej múky
6 PL
oleja
10 PL
kryštálový cukor
3 PL
kakao
1/2 balíček
PDP DrOetker

Krém

500 g
nízkotučný tvaroh najlepší v kelímku z Lídla
1 ks
šľahačka
250 mg
kyslá pochúťková smotana
1 ks
stužovač šľahačky
3 ks
vanilkový cukor DrOetker

Poleva

3 balíčky
Fruttina DrOetker puding marhuľová
3 PL
kryštálový cukor
1,3 litre
tekutiny kompotova šťava a voda
1 ks
veľký marhuľový kompót

postup

U nás takéto zákusky zmiznú raz dva zo stola. Sú ľahké, studené, ovocné a bez masla.
1.
Žltka vymiešame s polovicou cukru do peny, pridáme mlieko a olej vyšlaháme do peny.
 
2.
Bielka s cukrom vyšlaháme a do snehu pridávame žltkovú hmotu.
3.
Pridáme múku,kakao a PDP. Na vymastený a vysypaný plech vylejeme cesto a upečieme na 180 C.
4.
Na krém vyšlaháme šlahačku so stužovačom, pridáme smotanu, tvaroh a cukor. Dobre premiešame.
5.
Vodu, šťavu z kompóta, puding a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť.Stále miešame aby sa neurobila kôrka.
6.
Na cesto nalejeme krém, na to naukladáme marhuľový kompót, môžme pridať aj napr. banány, zalejeme opatrne vlažným pudingom, jato robím veľkou lyžicou dáme do chladničky ztuhnúť. Opatrne režeme aby sme nestiahli dole puding.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
25.6.2020 19:53 | |
+0 -0
len škoda, že už nie je dostať Fruttina, často som tento koláčik robila
Ingova
8.4.2015 22:15 | |
+2 -0
škoda že už nebývam vo Zvolene mohli sme sa stretávať a kamarátiť.
Ingova
8.4.2015 22:13 | |
+0 -0
Škoda že už ne bývam vo Zvolene mohli sme sa kamarátiť a stretávať