Pridať recept

Krémeš z jogurtu

12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 balíček
mrazené lístkové cesto
hladká múka

Krém

500 ml
mlieko
250 ml
smotana na šľahanie
250 g
biely jogurt
5 PL
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový puding v prášku

postup

1.
Cesto: Lístkové cesto prekrojíme na 2 diely a vyvaľkáme na celú veľkosť plechu. Potom ho preložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Každé cesto budeme piecť do zlatista v prehriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Jednu časť cesta hneď narežeme na kocky.
 
2.
Krém: Na začiatok uvaríme hustý puding z mlieka, pudingových práškov a cukru. Ako náhle celkom vychladne puding vmiešame doň po častiach aj jogurt. Takto pripravený krém necháme stuhnúť v chladničke. Medzitým smotanu vyšľaháme na celkom tuhú šľahačku.
3.
Na vrch dezertu môžme použi len práškový cukor na posypanie alebo pripraviť čokoládovú polevu. V 50 ml smotany na šľahanie roztopíme 100 g čokolády na varenie a miešame, až kým sa celkom neroztopí. Potom pridáme 80 g masla a opäť dobre premiešame, aby sa vytvorila lesklá a celkom hladká poleva.
4.
Na dno formy položíme nerozkrájanú časť cesta. Na túto časť opatrne nanesieme rovnomerne pudingovo-jogurtový krém. Na krém dáme opatrne vyšľahanú šľahačku a uhladíme. Na vrch rozložíme diely pokrájaného cesta, ktoré posypeme cukrom alebo polejeme čokoládou. Pred servírovaním necháme krémeš stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
olleander007
29.1.2020 19:54 | |
+1 -0
Nestačím Vás chváliť žienky moje zlaté,tento sa mi páči tiež lahodný,žiadna hera brrr vyskúšam ddd
Podobné články
Krémeš z lístkového cesta
Najlepšie recepty na dokonalý krémeš bez čakania: Takto vám už plnka NIKDY nevytečie a vždy sa podarí nakrájať, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo cez víkend upiecť alebo vás len prepadla chuť na sladké? Máme pre vás úžasné...
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.