Pridať recept

Torta z mrkvy a mascarpone

12
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

430 g
strúhaná mrkva
250 g
polohrubá múka
200 g
trstinový cukor
90 ml
rastlinný olej
60 ml
šťava z pomaranča
50 g
sušené brusnice
50 g
sušené hrozienka
50 g
nasekané vlašské orechy
2 ks
vajce
1 KL
mletá škorica
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
nastrúhaný zázvor
kôra z pomaranča
maslo na vymastenie
múka

Krém

250 g
syr Mascarpone
3 PL
práškový cukor
2 PL
maslo
pomarančová kôra

postup

1.
Najskôr zmiešame suché prísady (cukor, múku, škoricu, prášok do pečiva) a v druhej miske všetky tekuté (pomarančovú šťavu, žĺtky, olej). Potom k sypkým ingredienciám budeme pomocou varechy po častiach primiešavať tekutú zmes. Postupne do cesta budeme po častiach primiešavať metličkou tuhý sneh, ktorý sme vymiešali z bielkov, aby cesto zostalo pekne nadýchané. Na koniec do cesta vmiešame aj nastrúhanú mrkvu a pomarančovú kôru, zázvor, orechy, brusnice a hrozienka.
 
2.
Papierom na pečenie vystelieme tortovú formu a boky vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto nanesieme na tortovú formu a pečieme asi 50 minút pri teplote 170°C. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom dáme dole opatrne papier na pečenie.
3.
Mixérom vyšľaháme do penista maslo s práškovým cukrom. Pri nižších otáčkach potom po lyžiciach zašľaháme k maslu aj mascarpone.
4.
Keď korpus vychladne povrch potrieme mascarpone krémom. Na koniec môžme tortu ozdobiť nastrúhanou kôrou z pomaranča alebo kúskami orechov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať