Pridať recept

Vanilkovo-smotanový závin

ingrediencie

CESTO

400 g
hladká múka
50 g
cukor
1 ČL
soľ
1 balíček
sušené droždie droetker
1 ks
vajce
120 ml
vlažné mlieko
75 ml
vlažná voda
75 g
maslo
1 ČL
vanilková aróma DrOetker

NÁPLŇ

400 g
Mascarpone
2 PL
kyslá smotana
3 PL
kryštálový cukor
1 ks
vajce
1/2 ks
vanilkový struk DrOetker
1 ČL
citrónová kôra
džem

postup

Cesto a plnka vystačí na 2 záviny.
1.
Všetky suroviny na cesto dáme do misy a uhnetieme hladké, mäkké cesto. Misu prikryjeme a necháme cesto kysnúť približne hodinu. Medzitým si pripravíme náplň. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor, vajce, citrónovú kôru a semienka z polovice struku dáme do misky a vymiešame na hladký krém.
 
2.
Vykysnuté cesto prenesieme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik. Jednu tretinu obdĺžnika natrieme džemom (napr. marhuľovým) a naň nanesieme smotanový krém. Zvyšnú prázdnu plochu cesta narežeme na pásiky, od náplne smerom ku kraju cesta. Napokon koláč zavinieme a to tak, že pásiky striedavo prekladáme cez náplň, jeden po druhom.
3.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Záviny premiestnime na plech a vrch môžeme potrieť rozšľahaným vajcom. Pečieme 20-25 minút. Po upečení necháme vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať