Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Aspikové prasiatko

evauhlik
evauhlik
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

dusená šunka
hrášok
mrkva
kukurica
1 ks
želatína na aspiky

postup

aspiky a vajcové tlačenky robievam často a nielen na sviatky, tentoraz som zvolila trochu netradičnú formu
1.
šunku nakrájame na pásiky alebo kocky, pridáme zeleninu podľa vlastnej chuti... ja som použila mrazenú zeleninu, ktorú som preliala vriacou vodou a po chvíli scedila, ochladila studenou vodou a nechala na sitku odkvapkať
2.
nájdeme si vhodnú plastovú fľašu a naplníme ju striedavo šunkou a zeleninou asi do polovice
3.
želatínu na aspik pripravíme podľa návodu, ja som želatínu zaliala 0,5 l vriacej vody a miešala až do rozpustenia, vlažnú želatínu som naliala do fľaše
4.
občas som fľašu pogúľala po stole aby šunka a zelenina neklesli na dno, potom som fľašu dala do chladničky a nechala cez noc stuhnúť
5.
potom som fľašu rozstrihla a obsah vybrala, ozdobila šunkovými ušami, rypáčikom a očami s korenia

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...