Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Aspikové prasiatko

evauhlik
evauhlik
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

dusená šunka
hrášok
mrkva
kukurica
1 ks
želatína na aspiky

postup

aspiky a vajcové tlačenky robievam často a nielen na sviatky, tentoraz som zvolila trochu netradičnú formu
1.
šunku nakrájame na pásiky alebo kocky, pridáme zeleninu podľa vlastnej chuti... ja som použila mrazenú zeleninu, ktorú som preliala vriacou vodou a po chvíli scedila, ochladila studenou vodou a nechala na sitku odkvapkať
2.
nájdeme si vhodnú plastovú fľašu a naplníme ju striedavo šunkou a zeleninou asi do polovice
3.
želatínu na aspik pripravíme podľa návodu, ja som želatínu zaliala 0,5 l vriacej vody a miešala až do rozpustenia, vlažnú želatínu som naliala do fľaše
4.
občas som fľašu pogúľala po stole aby šunka a zelenina neklesli na dno, potom som fľašu dala do chladničky a nechala cez noc stuhnúť
5.
potom som fľašu rozstrihla a obsah vybrala, ozdobila šunkovými ušami, rypáčikom a očami s korenia

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...